zavařování okurek

Jak nejlépe zavařit okurky?

Podzim se nese ve znamení starání se o zahradu. Většinou tak provádíme vertikutaci našeho trávníku, abychom ho tak vyčistili od běžných nečistot, jako jsou mechy nebo plsti. Samozřejmě hrabeme listí a také sklízíme jablka ze stromů, mimo to se taky musíme zaměřit i na sbírání ostatních vypěstovaných potravin, jimiž jsou hlavně různé druhy zeleniny.

Velice často na své zahradě pěstujeme hlavně brambory, ale také ani okurky nepřijdou zkrátka. Právě s okurkami mnohdy nevíme, co si počít, protože pokud je jich hodně, pak je nemáme šanci sníst. Samozřejmě je můžeme prodat známým, ale také si je můžeme nechat na později, a to tak, že je zavaříme. Jenže ne každý zná ten pravý recept na dokonalou zavařovací zálivku do okurků.

Mnoho lidí se v tomto ohledu vždy spoléhalo na prarodiče, jenže pokud už bohužel nejsou, pak je nutné se postavit na vlastní nohy a zavařit si okurky sám. Samozřejmě to není nic těžkého – jen to chce mít opravdu dobrý recept, díky kterému vše půjde snáze.

Všechny ingredience naspod

Než zmíníme recept, je nutné zmínit, že většinou se další druhy zeleniny vkládají první a voda se lije až nahoru. Po ostatních druzích zeleniny pak do zavařovací sklenice vkládáme a skládáme okurky, které se snažíme dávat co nejvíce natěsno, aby ve sklenici zůstalo co nejméně vzduchu. Sklenice by měly být dobře umyté, stejně jako okurky nebo ostatní druhy zeleniny či přísad. Jestliže by se našla nějaká špína, pak se může stát, že nám začne plesnivět, tudíž je po zavařeninách.

Jaký je ten nejlepší recept na zavaření okurky?

Receptů na zálivku okurků je mnoho, většinou každý sahá po tom, který se dědí z generace na generaci, tedy po receptu našich babiček nebo prababiček. Některé zálivky jsou sladší, jiné jsou kyselejší, a tak záleží na každé z nás, pro jakou zálivku se rozhodne. Nicméně my vám přinášíme tento recept, který se skládá z kopru, pěti koleček mrkve, ze čtvrtky nakrájené cibule, dále přidejte čtyři zrnka pepře, trochu nového koření, kousek křenu, dále také sůl, 2 lžíce cukru, 100 ml octa, Deko a vodu. Můžete do toho všeho přidat i česnek, petržel nebo bobkový list – vše však podle vaší chuti.

Napsat komentář