alkoholicka zmrzlina

Brazilská specialita v podobě alkoholické zmrzliny sklidila velký úspěch

alkoholicka zmrzlina

Přichází podzim, avšak všichni máme v živé paměti parné léto, ke kterému neodmyslitelně patří zmrzlina. Někdo preferuje lahodně krémovou, někdo osvěžující ovoce. Zmrzlinu miluje každé malé dítě a není na tom nic k podivení. V Brazílii letos vznikla unikátní zmrzlinářská specialita, kterou představil experimentální barman Viktor Glaich. Na této verzi si pochutnají dospělí milovníci sladkých chutí a opojné chuti alkoholické Cachaçi. Uvedl ji v pořadu Božské Rio webového portálu Sport.cz. Vykouzlil zde unikátní show ve své alkoholové laboratoři a sklidil velký úspěch. Jedná se o alkoholickou zmrzlinovou specialitu, vyrobenou z brazilského národního alkoholického nápoje Cachaça.

Oč se jedná? K výrobě tohoto jihoamerického moku se používá zelená cukrová třtina. Ta se lisuje kvasí a v závěru destiluje. Obsah alkoholu je 40% a Brazilci ji milují. Svoji chutí je velmi podobný rumu, proto je k němu často připodobňována. Viktor Glaich Cachaçu pomocí suchého ledu a dalších surovin přeměnil ve zmrzlinu. Učinil tak k oslavám her v Riu a měl velký úspěch. Mezi suroviny, které v této božské zmrzlině nesmí chybět patří exotická kokosová šťáva, jemná smetana a podmanivý jasmín. Pracovní postup není jednoduchý, vše má svůj čas a řád. Směs je důležité míchat tak dlouho, dokud se ze suchého ledu přestane kouřit. Tuto vynikající zmrzlinovou alternativu s nádechem alkoholu lze připravit i v domácích podmínkách, nicméně je potřeba použít ochranné brýle. Proto, pokud se pokusíte o tento labužnický zážitek, buďte opatrní.