konvice

Trápí vás kamen v konvici? Zbavte se ho! Víme jak!

Moderní kuchyně je plná moderních spotřebičů. Mimo moderní spotřebiče se rozhodně neobejdeme bez těch běžných. Mezi základní spotřebiče v kuchyni se řadí rozhodně trouba, sporák nebo varná deska, dále také myčka, která je dnes už součástí každé moderní domácnosti, dále pak samozřejmě mikrovlnná trouba. Mnohé rodiny mají například i drtiče odpadu nebo třeba velice oblíbené kávovary nebo smoothie makery. Samozřejmě by měl být součástí i toustovač nebo i vaflovač – vafle jsou čím dál populárnější snídaně. Bez varné konvice se taky neobjedete.

Konkrétně varná konvice však během používání může vykázat známky právě tohoto používání. Na dně konvice může vzniknout nepříjemný kámen, který se drolí do ohřívané vody a pak ho máme plné kafe nebo plný čaj. Nejedná se o nic příjemného, ale není to ani tak hrozné, abychom kupovali konvici zcela novou. Peníze nechte pěkně v peněžence a ozkoušejte tyto rady, které vás stoprocentně kamene zbaví během jednoho ohřívacího procesu!

• Ocet

Ocet je v tomto případě opravdu mocný kouzelník. Pokud do vody v konvici nalijete trochu octa a dáte ohřívat, během jednoho ohřívacího procesu se vám vodní kámen naprosto vyvaří a zmizí. Konvice pak bude opravdu jako nová! Po vyvaření ale nezapomeňte vodu ihned slít. Mnohdy se stává, že lidé zapomenou, že v konvici je voda octová nikoliv běžná a nalijí si ji do hrnku. To je potom, panečku, nedobrá káva!

• Citron

Jestli se nechcete pouštět do octové procedury, která přece jenom trochu zapáchá, existuje ještě jedno řešení. Zkuste to s citronem. Nalijte do varné konvice trochu vody a pak do ní vhoďte několik koleček citronu. Opět nechte povařit jeden ohřívací cyklus a vylijte. Je to stejné kouzlo jako s octem! Citron však pak samozřejmě vyhoďte. Nemyslete si, že voda s citronem z vyvařené konvice je to samé, jako horká voda s citronem poté vhozeným. Vodní kámen by vám opravdu nechutnal.