brousek

Nabruste si nejen nože snadno a rychle bez brousku

Každý den se většinou v mnoha rodinách stává, že se vaří. Ať už se vaří běžně k obědu nebo se vaří večeře či oběd na další den. Každý den se však svádí věčné spekulace, které stále kolují kolem jednoho – kolem toho, co se asi bude vařit. Receptů je přece habaděj. Mnohdy se ohlížíme především na potraviny, které doma máme, ale zapomínáme na to, že bychom mohli zkontrolovat i náčiní, bez kterého neuvaříme takřka nic.

Největší zádrhel přichází ve chvíli, kdy chceme nakrájet maso nebo zeleninu, ale bohužel není čím. Nože jsou neskutečně tupé, že s nimi nejde uříznout ani konec okurku. Zkrátka to chce rychle nabrousit, protože jinak se můžeme rozloučit s oblíbenou večeří. Nabroušení nožů je však trochu nebezpečnější, pokud tedy nemáte klasický brousek na stůl, do něhož si jen lehce položíte nůž a potáhnete. Pakliže si nůž musíte brousit o typický brousek do ruky, pak se tomu především ženy vyhýbají. Ovšem pokud nejsou doma pánové, ženy si nějak poradit musí. Zejména pak tehdy, kdy si potřebují nabrousit především struhadlo – i to je věčně tupé.

Jak nabrousit struhadlo?

Pokud při strouhání mrkve nebo okurky do salátu zjistíte, že opravdu stěží strouháte zeleninu na tenké plátky, pak je něco špatně. Zbytečně se nedřete – přece jenom strouhat by se mělo lehce a síla by takřka neměla využít. Pokud tedy pociťujete, že je vaše struhadlo tupé, nabruste ho lehce šmirgl papírem – jen jím lehce přejeďte několikrát po struhadle.

Jak nabrousit nože?

Největší problém je však tehdy, kdy musíte nabrousit nože. Ty se však také brousí naprosto báječně, a to za pomocí keramických misek. Když je totiž otočíte a nožem přejedete po kole, na němž mísa stojí, nůž se nabrousí takřka ihned. Nemusíte tak tedy nebezpečně brousit nože pomocí dlouhého tyčového klasického brousku, s nímž to stejně řada lidí neumí tak, jak by se mělo. Pokud tedy nemáte čas na kupování jiného stolního brousku, zvolte tuto keramickou brousící náhražku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..