brousek

Nabruste si nejen nože snadno a rychle bez brousku

Každý den se většinou v mnoha rodinách stává, že se vaří. Ať už se vaří běžně k obědu nebo se vaří večeře či oběd na další den. Každý den se však svádí věčné spekulace, které stále kolují kolem jednoho – kolem toho, co se asi bude vařit. Receptů je přece habaděj. Mnohdy se ohlížíme především na potraviny, které doma máme, ale zapomínáme na to, že bychom mohli zkontrolovat i náčiní, bez kterého neuvaříme takřka nic.

Největší zádrhel přichází ve chvíli, kdy chceme nakrájet maso nebo zeleninu, ale bohužel není čím. Nože jsou neskutečně tupé, že s nimi nejde uříznout ani konec okurku. Zkrátka to chce rychle nabrousit, protože jinak se můžeme rozloučit s oblíbenou večeří. Nabroušení nožů je však trochu nebezpečnější, pokud tedy nemáte klasický brousek na stůl, do něhož si jen lehce položíte nůž a potáhnete. Pakliže si nůž musíte brousit o typický brousek do ruky, pak se tomu především ženy vyhýbají. Ovšem pokud nejsou doma pánové, ženy si nějak poradit musí. Zejména pak tehdy, kdy si potřebují nabrousit především struhadlo – i to je věčně tupé.

Jak nabrousit struhadlo?

Pokud při strouhání mrkve nebo okurky do salátu zjistíte, že opravdu stěží strouháte zeleninu na tenké plátky, pak je něco špatně. Zbytečně se nedřete – přece jenom strouhat by se mělo lehce a síla by takřka neměla využít. Pokud tedy pociťujete, že je vaše struhadlo tupé, nabruste ho lehce šmirgl papírem – jen jím lehce přejeďte několikrát po struhadle.

Jak nabrousit nože?

Největší problém je však tehdy, kdy musíte nabrousit nože. Ty se však také brousí naprosto báječně, a to za pomocí keramických misek. Když je totiž otočíte a nožem přejedete po kole, na němž mísa stojí, nůž se nabrousí takřka ihned. Nemusíte tak tedy nebezpečně brousit nože pomocí dlouhého tyčového klasického brousku, s nímž to stejně řada lidí neumí tak, jak by se mělo. Pokud tedy nemáte čas na kupování jiného stolního brousku, zvolte tuto keramickou brousící náhražku.