dentální nit

Dentální nit jako ten nejlepší pomocník při krájení jídel

Zubní hygiena je velká neznámá většiny z nás. Není se pak čemu divit, když pak u zubařů necháme tisíci koruny jenom proto, že se zkrátka o zuby dvakrát nestaráme. Mnoho lidí si zuby čistí zejména jenom ráno a večer už je pro ně zubní hygiena něco, na co rádi zapomínají. Mělo by se však dodržovat také to, že dentální nit je nutná po každém jídle a při každodenním čištění se nesmí zapomínat na mezizubní kartáčky, což jsou věci, díky kterým zamezíme běžným mezizubním kazům.

Ostatně dentální nit, když jsme ji teda zmiňovali, je skvělá nejen pro účely, pro které je stvořená, tedy pro dentální nutnosti, ale rozhodně se jedná o skvělý prostředek, jenž využijete i v kuchyni. Do kuchyně se hodí nespočet vychytávek, které nám nějakým způsobem ulehčí vaření neb o pečení, přesto o řadě z nich nemáme ani tušení. Jednou z nich je právě i využití dentální nitě. Ta je skvělá zejména proto, že nemusíme umývat zbytečně nože, na nichž je většinou po chvilce třeba buchta zaschnutá natolik, že než abychom nůž drhli, raději ho rovnou vyhodíme, i když byl vůbec ten nejoblíbenější, co jsme vlastně doma měli. Buchtu, bábovku nebo jiný dortík totiž fenomenálně nakrájíme pomocí zubní nitě. Je totiž neskutečně ostrá, tudíž buchty nemají šanci vzdorovat.

Jaká je hlavní výhoda?

Hlavní výhodou krájení pomocí dentální nitě je to, že se nemůže stát, že by se snad buchta rozjela nebo že by na noži zůstal kousek želatiny. S tou želatinou se jistě opravdu pere do této doby velká řada z nás. Přece jenom buchty s želatinou nahoře jsou velice populární, a to za každého období, protože jsou zkrátka skvělé nejen na chuť, ale také ke kávě nebo k snídani. Není se tedy čemu divit, když se rozhodneme si takovou upéct, ale následné krájení je problematické, protože opravdu na noži zůstávají kousky želatiny nebo krému, které se pak přenáší při krájení na jiný kousek, a tak ukrojené kousky nevypadají tak hezky, jak bychom chtěli. S dentální nití to však nebude žádný problém, protože při krájení na ní nic nezůstává, a když ano, stačí jen utrhnout a vytáhnout další kus.